Rand links
Rand rechts

“Met de kop in de wind” is een drieluik.


Op de DVD worden twee films aangeboden, elk met hun specifieke benadering van de Keijersmolen en zijn molenaar. De DVD bevat tevens een 3D-fotoreportage over de Keijersmolen.

3 Met de kop in de wind: Een rondleiding


Deze rondleiding staat niet op de DVD. Theo Keijers heeft tientallen hobbymolenaars opgeleid en doet regelmatig geleide bezoeken voor toeristen op de Keijersmolen. Zijn drijfkracht en hartelijkheid maken van een molenbezoek een leerrijke en uitzonderlijke ervaring. Een andere gids kan  zijn verhalen misschien wel navertellen of zijn begeestering imiteren, maar hij zal nooit de ware geest raken die Theo meedraagt als hij door zijn molen wandelt.

Rondleiding


Deze film volgt Theo bij een rondleiding van toeristen. Een groep wordt gevolgd  bij het bezoeken van elke verdieping van de molen. In deze film word je een geprivilegieerde gast van de Keijersmolen die het authentieke molenverhaal mag mee volgen.
Deze film biedt ook de mogelijkheid om de delen de rondleiding te projecteren op de verschillende zolders van de molen, gecombineerd met andere technische of elektronische ondersteuningen zoals modulerend licht. Met technische ondersteuningen kan elke bezoeker van de Keijersmolen  op eigen tempo een rondleiding volgen in de Keijersmolen , begeleid door het verhaal van Theo.